Poutapilven sointu

Poutapilven sointu

Poutapilven sointu

ALH Enkelihoidot ja äänimaljahoidot

Äänimaljahoito

äänimaljahoito

Äänimaljahoito

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin.
Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet minne hoitajan sormet eivät yllä. Äänimaljahoito saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään.

Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: kun kaipaat rauhoittumista ja kontaktia sisäiseen ääneesi, olet stressaantunut ja tarvitset syvärentoutusta tai koet ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi.

Tiibetiläiset äänimaljat

Tiibetiläiset äänimaljat ovat käsin taottuja korkealaatuisia maljoja. Jokainen malja on yksilöllinen niin kokonsa kuin äänensäkin puolesta. Terapia- ja hoitokäyttöön tarkoitetut maljat taotaan käsityönä seitsemän eri metallilajin seoksesta. Maljat tulevat Intiasta ja Nepalista. Länsimaissa on alettu valmistamaan tehdasvalmisteisia kulhoja, joita yritetään saada vanhan näköiseksi. Tämän takia asiaan perehtymättömän voi olla hankala erottaa tehdasvalmisteisia kulhoja alkuperäisistä käsin taotuista.

Hoidon tekemiseen tarvitaan vähintään kolmea, mielellään neljää eri kokoista maljaa. Maljoista käytetään painon ja koon mukaan nimityksiä chakramalja, sydänmalja tai kehomalja. Lisäksi hoidossa käytetään thingsaa eli meditaatiokelloa hoidon alussa ja lopussa. Maljojen soittamisessa käytetään kahta eri kokoista kapulaa, joka on päällystetty nahalla tai villasta huovutettua iskintä eli mallettia.
Jokaisen maljan sointi on erilainen ja vain kokeilemalla voi löytää sopivat. Kulhossa soi todella monta ääntä ja tästä syystä perusääntä voi olla vaikea löytää. Juuri tämä tekee maljojen soinnista niin mystisen ja rauhoittavan kuuloista. Lisäksi ääneen vaikuttaa ääntä tuottavan kapulan tai iskimen nopeus, asento sekä painalluksen voima.

Äänimaljat puhdistetaan säännöllisesti salvian tai Palo Santon savulla. Ne ovat vanhoja energiapuhdistusyrttejä. Salviaa ja Palo Santoa voidaan käyttää myös hoitotilan, hoitajan itsensä sekä hoidettavan energeettiseen puhdistukseen.

Äänimaljarentoutus yksilöhoitona

Äänimaljahoidossa asiakas rentoutuu hoitopöydällä viltin alla sekä päin- että selinmakuulla. Äänimaljakulhoja soitetaan sekä keholla että kehon yläpuolella aurassa.
Hoidossa käydään läpi koko keho päästä varpaisiin: ylä- ja alaraajat, vatsan ja selän alue.

Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi kehoa ja mieltä. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet, minne hoitajan sormet eivät yllä. Äänihieronta saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään.
Hoidossa kehon päälle asetettuun maljaan napautetaan kevyesti iskimellä, jolloin ääni resonoi jokaisessa solussa. Värähtely etenee kehon nesteessä, jota kehossamme on 45-75%. Ääni etenee vedessä noin 1500 metriä sekunnissa, kun ilmassa ääni etenee vain noin 350 metriä sekunnissa. Siksi äänimaljahoito on niin vaikuttava hoitomuoto solutasolta alkaen.
Äänimaljahoito vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: kuuloaistin kautta, aivojen kautta sekä anatomisesti. Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronoituvat harmonisiin ääniin.

Äänimaljahoidon vaikutuksina ovat mm.
• verenpaineen lasku
• hengityksen syveneminen
• rentoutumisen tunteen lisääntyminen
• unen laadun parantuminen
• levollisuuden ja tasapainoisuuden tunteen lisääntyminen sekä
• lihasjännitysten helpottuminen

Äänimaljarentoutus parihoitona

Parihoito on yhdistelmä yksilöhoitoa ja sointukylpyä.
Parihoito on parille tehtävä hoito/rentoutus, jossa hoidettavat makaavat joogamatoilla ja maljoja soitetaan vuoroin toisen keholla ja lattialla. Rentouttava hoito, joka lisää läheisyyden tunnetta.
Parihoito sopii ystävyksille, äiti/isä- lapsi parille, oikeastaan kenelle vaan. Ihana hoito pariskunnille ja loistava lahja esim. omille vanhemmille, itselle kumppanin kanssa tai vaikka hääparille.

Chakrahoito ja äänimaljarentoutus yksilöhoitona

Täydellisen äänimaljarentoutukseen lisätyssä chakrahoidossa saat kaksi hoitoa yhdistettynä.
Chakrahoidossa tehdään maadoitus, sekä hoidetaan/puhdistetaan soittamalla äänimaljoja, sekä kongia kaikki 7 chakraa yksitellen aloittaen juurichakrasta.

Seitsemän chakran järjestelmä

Intialaisen sekä kiinalaisen lääketieteen ja vanhan joogafilosofian mukaan meissä kaikissa on chakroja eli energiakeskuksia. Päächakroja on seitsemän. Nämä sijaitsevat kehon keskilinjalla, häntäluun tyvestä päälaelle. Jokaiseen chakraan liittyy tunteita ja fyysisiä tuntemuksia. Näiden tuntemusten avulla voimme arvioida mikä chakroista on epätasapainossa. Jokaisella chakralle on omat sopivat hoitokivet sekä eteeriset öljyt.

1. Juurichakra – peruschakra – muladhara

• chakran kehittymisikävuodet 0–7 vuotta
• sijainti: häntäluu
• väri punainen
• arkkienkelit Gabriel ja Hope
Juurichakran keskus sijaitsee häntäluun kohdalla. Chakra saa alkunsa jalkapohjista ja ylettyy jalkoja pitkin häntäluun, peräaukon ja sukuelinten kohdalle.
Juurichakraan sisältyy elämän perusluottamus ja perustarpeemme. Esimerkiksi avioero tai läheisen kuolema vaikuttavat voimakkaasti juurichakraan.

2. Sakraalichakra – swadhisthana

• chakran kehittymisikävuodet 7–14 vuotta
• sijainti: juurichakran yläpuolella lantiossa hieman navan alapuolella
• väri oranssi
• arkkienkelit Gabriel ja Hope
Sakraalichakraan liittyvät tunteet, seksuaalinen energia, sukupuolten väliset suhteet, luova innostus ja seikkailunhalu. Kun chakra kehittyy ja toimii tasapainoisesti, siirrymme seksuaalisuudessamme hellään rakastavuuteen, joka yhdistyy suoraan rajattomaan rakkauteen sydänchakrassamme. Tällöin huolehdit muista ihmisistä ja rakastat heitä pyyteettömästi.

3. Solar plexus chakra – manipura

• chakran kehittymisikävuodet 14 – 21 vuotta
• sijainti: pallean kohdalla. Sen alueita ovat myös keskiselkä, iho, vatsa ja suolisto
• väri keltainen
• arkkienkelit Uriel ja Aurora
Solar plexus chakrassa sijaitsee ihmisen persoonallisuus ja ego. Se kuvaa sisäistä aurinkoamme, voimakeskustamme. Suhtautumalla myönteisesti tunteisiimme ja elämänkokemuksiin, aurinkokeskuksemme rentoutuu ja avautuu. Elämämme aikana rakennamme jonkinlaisen puolustuksen itsemme ympärille jotta tuntisi itseämme muiden ihmisten tallomaksi. Tätä tervettä puolustusta kutsumme egoksi. Ego rakentuu solar plexus chakramme ympärille

4. Sydänchakra – anahata

• chakran kehittymisikävuodet 21–28 vuotta
• sijainti: rintakehän keskellä. Myös sydän, rintakehä, olkapäät ja kädet ovat sydänchakran aluetta
• väri vihreä (vaaleanpunainen)
• arkkienkelit Samuel ja Charity
Sydänkeskus on tärkein energiakeskus kehossa. Se on elämän keskipiste fyysisesti ja henkisesti. Sen voima säteilee ulospäin erittäin voimallisesti. Avoin sydänchakra parantaa ja muuttaa toisia ihmisiä spontaanisti.
Kehittämällä myötätuntoa ja empatiaa sekä rajatonta rakkautta lähimmäisiä ja elämää kohtaan sydänchakramme avautuu.

5. Kurkkuchakra – vishuddha

• chakran kehittymisikävuodet 28–35 vuotta
• sijainti: kurkun alueella
• väri sininen
• arkkienkelit Mikael ja Faith
Kurkkuchakra avautuu solisluiden keskelle ja käsittää kaulan, niskan, korvat, puhe-elimet (ääni), henkitorven, keuhkoputket, keuhkojen yläosan ja leuan alueen.
Kurkkuchakrassa on ilmaisukyvyn, kommunikaation ja inspiraation keskus. Ilmaisemme totuutemme tämän chakran kautta. Chakra liitetään kommunikointiin, itseilmaisuun, luovuuteen, tahtoon sekä rehellisyyteen.

6. Kolmas silmä – otsachakra – ajna

• chakran kehittymisikävuodet 35–42 vuotta
• sijainti: silmien yläpuolella keskellä otsaa
• väri indigon sininen
• arkkienkelit: Rafael ja universaali enkeli Maria (Neitsyt Maria, Äiti Maria)
Otsachakran alueeseen kuuluu otsan ja silmien alue näköaisti, korvat, nenä, pikkuaivot ja keskushermosto.
Otsachakrassa kohtaamme ns. kuudennen aistimme, joka on näkymättömän tuntemista. Täällä kohtaavat tietoisuus ja alitajunta. Otsachakra viestii psyyken hyvinvoinnista. Kun kolmas silmä kehittyy, alkaa ajatukset perustua todelliseen, sisäiseen ymmärtämiseen, muiden olemassaolon tasojen selvänäkemiseen tai ajoittaiseen muiden ulottuvuuksien todellisuuden näkemiseen esim. mietiskelyn tai unen avulla. Otsachakra on siis selvänäköisyyden, jumalallisen viisauden ja korkeamman mentaalisen parantamisen keskus.

7. Kruunuchakra

• chakran kehittymisikävuodet 42-47 vuotta
• sijainti: päälaen päällä
• väri violetti, kulta ja valkoinen
• arkkienkeli Jofiel
Kruunuchakra yhdistää meidät sille henkiselle tasolle, joka on yhteydessä henkisimpään olemukseemme. Chakra hallitsee käpylisäkettä, joka ottaa vastaan valoa ja varastoi sitä. Valossa on henkistä tietoa ja ymmärrystä. Kruunuchakran ollessa avoin, tunnet olevasi tiiviissä yhteydessä sieluusi. Kruunuchakran välittämä tieto on vieläkin korkeampaa kuin otsachakran välittämä tieto,
Kruunuchakrasta ihmisellä on yhteys mm. maailmankaikkeuteen, avaruuteen, jumalaan ja enkeleihin.

Äänimaljahoidon kontraindikaatiot eli esteet hoitoon osallistumiselle:

Äänimaljahoidoille on olemassa muutamia kontraindikaatioita, jolloin hoitoon ei voi osallistua ja ne ovat:

  • Vakavat sydänsairaudet (voit silti osallistua sointukylpyyn)
  • Raskaus (voit silti osallistua sointukylpyyn)
  • Mikä tahansa akuutti sairaus ja antibioottilääkitys
  • Syöpä

Mikä olet epävarma siitä voitko osallistua äänimaljahoitoon, niin otathan yhteyttä minuun ennen ajanvarausta, jolloin voimme yhdessä miettiä hoidon sopivuutta sinulle.

Metsäkylpy äänimaljoilla

Japanilainen shinrin-yoku eli metsäkylpy on meditatiivinen kävelyretki metsään aistien luontoa kaikilla aisteilla. Metsäkylpy tuo elämään hyvinvointia ja auttaa löytämään syvemmän yhteyden ympäröivään luontoon. Luonnossa muun maailman häiriötekijät unohtuvat, stressitasot laskevat ja sekä ilo että terveys tutkitusti lisääntyvät.

Metsäkylpy yhdistettynä äänimaljoihin vie vielä syvemmälle. Rauhallinen kävely luontoa aistien enne ja jälkeen sointukylvyn yhdistää luonnon ja luonnollisten äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen.

Omien tunteiden kohtaaminen ja tunnistaminen on olennainen osa hyvinvointiamme. Luonnolliset äänet, äänimaljat ja tuoksut vaikuttavat suoraan tunteisiimme. Tunteitten kohtaaminen on aina puhdistavaa ja vapauttavaa.

Sointukylpy - äänimaljarentoutus ryhmille

Sointukylpy on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus. Sointukylvyssä harmonisen äänet ja lempeä värähtely johdattaa rentoutumisen tilaan, jossa sekä keho että mieli voivat päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Sointukylpy on jokaiselle kokijalle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään.
Sointukylvyssä ryhmäläiset makaavat mukavasti joogamatoilla viltin alla tai istuvat ringissä/puolikaaressa tuoleilla. Sointukylpyohjaaja soittaa meditaatiokelloja, äänimaljoja sekä muita luonnollisia ääniä tuottavia soittimia kuten koshia ja sadekeppiä.
Sointukylvyn voi tehdä myös ulkona tai yhdistää sen muuhun luonnossa tehtävään toimintaan. Luonnossa sointukylvyn voi tehdä moninaisissa paikoissa.: sammalmättäällä maaten, lammen tai järven rannalla, istuen nuotion ympärillä, kalliolla maaten, voimapuun alla pötkötellen tai istuen. Vain mielikuvitus (ja sää) ovat rajana!

Sointukylpy soveltuu esimerkiksi:
– virkistys- ja työhyvinvointipäiviin
– tapahtumiin ja messuille
– illanviettoihin, polttareihin, syntymäpäiviin
– kokouksiin
– päiväkoteihin, kouluihin, työpaikoille
– ikäihmisten ryhmiin
– erillisenä syvärentoutustunteina
– luontoon

Äänimaljahoitojen hinnasto

Äänimaljarentoutus yksilöhoitona         60 €

Hoidon kesto 45 minuuttia, sisältäen alku- ja loppukeskustelun

Äänimaljarentoutus parihoitona             80 €

Hoidon kesto 60 minuuttia, sisältäen alku- ja loppukeskustelun

Chakrahoito ja äänimaljarentoutus yksilöhoitona      75 €

Hoidon kesto 60 minuuttia, sisältäen alku- ja loppukeskustelun

Poutapilven sointukylpy                       90 €

Poutapilven soinnun tiloissa pidettävä sointukylpy enintään 6 henkilölle.
Rentoutuksen kesto 90 minuuttia.

Metsäkylpy äänimaljoilla       Pyydä tarjous!

Hoidon kesto ja toteutus räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Sointukylpy – ryhmille           Pyydä tarjous!

Hoidon kesto ja toteutus räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaan.

Varaa oma hoitoaikasi

Ennen hoitoajan varaamista tutustuthan yllä mainittuihin äänimaljahoitojen kontraindikaatioihin hoidon sopivuuden varmistamiseksi!

Voit varata itsellesi sopivan hoitoajan helposti suoraan alla olevasta varauskalenteristani:

Tästä ajanvaraukseen